مدیریت زباله های دارویی در مقادیر زیاد

ساخت وبلاگ

دفع مقادیر زیاد زایدات دارویی ممکن است زمانی لازم شود که تحت شرایط خاص نظیر تعطیلی داروخانه یا شرایط اضطراري مقادیر زیادي از زایدات ایجاد گردد. در این شرایط براساس روش زیر می توان جهت دفع این گونه زایدات اقدام کرد.

 

1-2- الف - سوزاندن

 یکی از روش دفع زایدات دارویی می باشد. در زباله سوز استانداردمجهزبه تجهیزات تصفیه گاز خروجی وبا مکان یابی مناسب جهت اطمینان از ایجاد شرایط بهینه احتراق در سوزاندن زایدات دارویی، آنها را باید با مقواهاي بسته بندي داروها یا سایر مواد قابل احتراق مخلوط کرد. در حالت ایده آل زایدات دارویی باید در زباله سوزهایی که براي زایدات صنعتی طراحی و ساخته شده اند زباله سوزهاي با کوره چرخان سوزانده شوند. این نوع زباله سوزها در دماي بالا بیش از1200c مورد بهره  برداري قرار می گیرند.

 

1-2-ب- قراردادن در داخل ظروف و تثبيت آنها )  (Encapsulation 

زایدات جامد، مایع و نیمه مایع می تواند، در داخل بشکه هاي فلزي تثبیت گردد. دفع مقادیر زیاد زایدات دارویی با این روش توصیه نمی شود مگر اینکه زایدات پس از تثبیت شدن در محل هاي دفن بهداشتی دفع گردند و خطر آلودگی آب هاي زیرزمینی به حداقل مقدار رسانده شود. مقادیر زیاد زایدات دارویی نباید به همراه زایدات عمومی بیمارستان دفع گردد و همچنین نباید جهت تخلیه در شبکه هاي جمع آوري فاضلاب ترقیق گردد به استثناء محلول خاص دارویی نظیر محلول هاي ویتامین دار)، سرمهاي داخل وریدي، (نمکها، آمینواسیدها، لیپیدها، گلوکز و غیره که تقریباً بی خطر هستند

را میتوان در محل هاي دفن دفع کرد و یا به شبکه هاي جمع آوري فاضلاب تخلیه نمود. آمپول ها باید در یک سطح محکم و غیرقابل نفوذ خرد شوند. در حین خرد کردن آنها باید کارگران از لباس کارمحافظ، عینک هاي محافظ چشم و دستکش و غیره استفاده کنند. شیشه ها سپس باید جارو شده جمع آوري گردند و به همراه زایدات تیز و برنده دفع گردند. آمپولما را در سایت مهندسی بهداشت محیط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نظام الدین منگلی زاده epa بازدید : 860 تاريخ : سه شنبه 27 فروردين 1392 ساعت: 19:15

نظر سنجی

در قانون پسماندهای پزشکی ایران مصوب 1383 در کدام ماده مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و بازیافت آنها ممنوع اعلام شده است؟

خبرنامه