آزبست و اثرات آن

ساخت وبلاگ

آزبست وا‍ژه اي باستاني بوده و از نظر زمين شناسي به گروهي از تركيبات آلي با فرمول سيليكات هيدراته معدني ناخالص است كه در اشكال مختلف فيبري وجود دارد كه غير قابل احتراق بوده و مي توان بصورت رشته اي از هم جدا نمود.اين كاني بر حسب خواص فيزيكي و شيميايي خود به دو گروه عمده امفيبول ها و سرپانتين تقسيم شده كه هر گروه خصوصيات وي‍ژه خاصي دارد.

نوع آمفيبول با توجه به درصد مواد معدني ،شكل و رنگ آن به انواع كروسيدوليت(آزبست آبي) ،آنتوفيليت،آموزيت ؛اكتينوليت و ترموليت تقسيم مي شود . آمفيبول شامل سيليكاتهاي مختلف از جمله منيزيم ،آهن ، كلسيم و سديم است، الياف ان معمولا شكننده و قابل بافتن (تاباندن) نيستند اما مقاومت آن در برابر گرما بيشتر از كريزوتايل(دسته سرپانتين) است.اگر چه آمفيبول به صورت معدني تعريف شده است، فرمهاي رايج آن به دليل تركيب شيميايي متغير و خواص فيزيكي متفاوتي كه دارند گاهي سبب مي شود كه شناسايي آنها مسكل گردد.

نوع سرپانتين شامل دانه هاي بلند ،نازك و انعطاف پذير است كه شبيه استوانه با تركيب شيميايي يكنواخت است كه از جمله مهمترين نوع آن كريزوتايل را مي توان نام برد. كريزوتايل از الياف نازك ماكروسكوپي ساخته شده كه داراي قطري معادل  nm  25-20 مي باشد.هر يك از فيبر هاي ماكروسكوپي بسيار تمايل دارند تا با تركيبات نازكتر خود كه ناشي از كارهاي صنعتي ،فرسايش و ... تبديل شده و به شكل آئروسلهاي قابل تنفس در آيد.

آازبست در طبيعت به رنگهاي مختلف قهوهاي ،خاكستري ،خاكستري متمايل به آبي ،سبز ،سياه و سفيد وجود دارد.

آزبست به لحاظ خواص منحصر بفرد فيزيكي و شيميايي خود به طور گسترده در صنايع نظامي و غير نظامي استفاده مي شود.

آزبست

اثرات آزبست

دانلود مطلب در مورد آزبست و اثرات آن

مهندسی بهداشت محیط...
ما را در سایت مهندسی بهداشت محیط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نظام الدین منگلی زاده epa بازدید : 1008 تاريخ : دوشنبه 5 فروردين 1392 ساعت: 2:12

نظر سنجی

در قانون پسماندهای پزشکی ایران مصوب 1383 در کدام ماده مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و بازیافت آنها ممنوع اعلام شده است؟

خبرنامه