رادون و اثرات آن در محیط های بسته

ساخت وبلاگ

گاز رادون به عنوان یکی از اصلي ترين مواد راديواكتيو موجود در طبيعت بشمار می رود كه مانند تشعشعات كيهاني از مهمترين عوامل پرتوگيري انسانها به حساب می آید.مقدار وجود اين گاز در طبيعت بستگي به موقعيت  جغرافيايي و منابع زميني آن منطقه دارد. درمناطقي كه معادن طبيعي اورانيوم و راديوم وجود داشته باشد و يا به هر نحوي كه خاك يا آب منطقه داراي اين مواد باشد، اين گاز به مقدار فراوان تري در آن مناطق يا فت مي شود.

% 55 از پرتوگيري طبيعي هر فرد در طول سال ناشي از وجود اين گاز راديواكتيو، % 11 ناشي از پرتوگيري داخلي كه در نتيجه مصرف مواد غذايي و آشاميدني وارد بدن مي شوند( موادغذايي وآشاميدني نيزبطورطبيعي حاوي مقداري مواد راديواكتيومي با شند)، % 8 ناشي از پرتوگيري كيهاني ، % 6 ناشي ازپرتوگيري از زمين و% 18 ناشي از پرتوگيري مصنوعي ‌‌‌‌‌‌‌‍‍‍‍(شامل تصويربردا ري با ا شعه x يا استفاده از رادیو داروها در پزشكي هسته اي و...) است كه مجموع پرتوگيري سالانه هر فرد از اين منا بع طبيعي درحدود msv  6 /3 در سال مي با شد .

گاز رادون تنها محصول شكافت راديوم است كه با توجه به وجود راديوم در زنجيره شكافت اورانيوم،اين گاز نيز در زنجيره واپاشي اورانيوم نيز وجود دارد . گاز رادون يك ماده راديواكتيو پرتوزا با نيمه عمر 1/3 روز است كه از خود ذره α ساطع مي كند وبه Po-218  كه يك ماده راديواكتيو با نيمه عمر 3 دقيقه است تبديل مي شود اين  ماده نيزبا تابش يك ذره α به Pb-214  كه يك ماده پرتوزا با نيمه عمر 26/8  دقيقه است تبديل مي شود.

دانلود مطلب در مورد رادون و اثرات آن

مهندسی بهداشت محیط...
ما را در سایت مهندسی بهداشت محیط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نظام الدین منگلی زاده epa بازدید : 732 تاريخ : دوشنبه 5 فروردين 1392 ساعت: 2:04

نظر سنجی

در قانون پسماندهای پزشکی ایران مصوب 1383 در کدام ماده مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و بازیافت آنها ممنوع اعلام شده است؟

خبرنامه