دفع فیلتر بخش انکولوژی

ساخت وبلاگ

سرطان: سرطان ـ‌ سرطان بيماري است كه عليرغم نامشخص بودن مكانيسم سير بارشد غيرطبيعي سلولهاي بدن شروع مي‌شود. وقتي بيماري موضعي پيشرفت مي‌كند سلولهاي غيرطبيعي تكثير و رشد منظم اطراف سلول را مهار مي‌سازد. در مرحله بعد سلول خصوصيات را كسب و تغييراتي در اطراف بافت ايجاد مي‌كند. سلولها به بافتها نفوذ كرده و از طريق لنف و عروق خوني انتشار و متاستاز به جاهاي ديگري از بدن مي‌دهد. به طور كلي سرطان يك بيماري با يك علت نيست، بلكه سرطان گروهي از بيماريهاي مشخص با علل، تظاهرات، درمان و پيش آگهي متفاوت مي‌باشد . درمان سرطان به سه قسمت مي‌باشد: 1- جراحی  2- سیستمیک  3- رادیوتراپی، از بین روش ها شيمي درماني مهمترين نوع درمان سيستميك مي‌باشد.

سرطان‌شناسی یا آنکولوژی (به انگلیسی: Oncology)‏ از واژهی کهن یونانی آنکوس (ὄγκος) به معنی توده، حجم یا تومور و پسوند لوژی (λογία) به معنی مطالعه می‌باشد. این علم شاخه‌ای از رشته پزشکی می‌باشد که در مورد تومورها و سرطان مطالعه می‌کند.

مواد شیمیایی مصرفی در انکولوژی:  داروهاي زيادي در شيمي درماني استفاده مي‌شوند. كلاً 15 خانواده داروي شيمي درماني و در هر خانواده 8-2 دارو كه كلا 100-80 دارو وجود دارد. اغلب داروهايي كه استفاده مي‌شوند به صورت چند دارو با هم جهت تشديد اثر شيمي درماني استفاده مي‌شوند. داروهاي شيمي درماني با مكانيسم هاي متفاوت جلوي رشد تومور را مي‌گيرند..

تصفیه هوا در بیمارستان و بخش انکولوژی : يكي از روشهاي كاهش خطرات ناشي از مواد شيميايي موجود در هوا، استفاده از سيستمهاي تهويه هوا است، كه با توجه به محيط هاي كاري مختلف مي تواند انواع گوناگوني داشته باشد. نكته مهم در مورد اين سيستمها بازبيني دوره اي و تأييديه صحت كاركرد آنها توسط مسئولين فني ذيربط مي باشد.

یکی از مدرن ترین روش ها برای تصفیه هوا و ایجاد محیط بهداشتی استفاده از تصفیه هواهای با فیلترهای اولپا و هپتا است. این فیلترها دارای راندمان بالا برای گرفتن میکروب ها و مواد شیمیایی تا قطر 1/0 میکرون در اتاق های عملیات، ICUs ها، اتاق ایزوله TB و انکولوژی می باشد. با توجه به مسائل بهداشت حرفه ای و ایمنی در موسسات پزشکی و بیمارستان ها استفاده از دستگاه های تصفیه هوا برای پالایش و از بین بردن باکتری ها و و جلوگیری از خروج مواد شیمیایی خطرناک یکی از الزامات است. بهبود کیفیت هوا نه تنها به ارائه یک محیط سالم و لذت بخش تر برای بیماران، کارکنان و بازدید کنندگان کمک می کند بلکه به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای کنترل عفونت شیمیایی و میکروبی در محیط محسوب میشود. اما باین حال این فیلتر ها موجود در هودها و دستگاه های تصفیه هوا به دلیل گرفتن مواد شیمیایی و میکروب ها دارای مشکلات دفع و تصفیه می باشند.

روش های دفع و تصفیه فیلترهای بخش انکولوژی:

دفع زایدات شیمیایی همچون فیلترهای آلوده به مواد شیمیایی و دارویی می تواند براساس روش زیر باشد:

1-2- الف - سوزاندن

سوزاندن یکی از روشهای دفع زایدات شیمیایی و دارویی همچون فیلتر می باشد. در زباله سوز استانداردمجهزبه تجهیزات تصفیه گاز خروجی وبا مکان یابی مناسب جهت اطمینان از ایجاد شرایط بهینه احتراق در سوزاندن زایدات شیمیایی، آنها را باید با مقواهاي بسته بندي داروها یا سایر مواد قابل احتراق مخلوط کرد. در حالت ایده آل زایدات شیمیایی همچون فیلترها و داروها باید در زباله سوزهایی که براي زایدات صنعتی طراحی و ساخته شده اند زباله سوزهاي با کوره چرخان سوزانده شوند. این نوع زباله سوزها در دماي بالا بیش از1200c مورد بهره  برداري قرار می گیرند. علاوه بر این سوزاندن این نوع زایدات در دماهاي پایین تر ممکن است باعث پخش بخارات سمی سیتوتوکسیک در هوا گردد.

1-2-ب- قراردادن در داخل ظروف و تثبيت آنها )  (Encapsulation 

زایدات جامد، مایع و نیمه مایع می تواند، در داخل بشکه هاي فلزي تثبیت گردد. دفع مقادیر زیاد زایدات دارویی و فیلترهای حاوی مواد شیمیایی با این روش توصیه نمی شودما را در سایت مهندسی بهداشت محیط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نظام الدین منگلی زاده epa بازدید : 563 تاريخ : جمعه 20 دی 1392 ساعت: 2:17

نظر سنجی

در قانون پسماندهای پزشکی ایران مصوب 1383 در کدام ماده مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و بازیافت آنها ممنوع اعلام شده است؟

خبرنامه