حضور آرسنیک در آب آشامیدنی و وضعیت جهانی

ساخت وبلاگ

آرسنیک به طور گسترده ای در سراسر پوسته زمین وجود داشته و فراوانی کل آن 5/1 تا 2 ppm در پوسته زمین برآورده شده است.ذخایر سرب- روی و مس انارژیت دار،ذخایر مس پیرینی آرسنیکی-نقره،ذخایر آرسنو نیکل کبالت و ذخایر طلایی آرسنیک منابع اصلی آرسنیک در پوسته زمین به شمار می روند. آرسنیک از طریق محلول شدن از کانیها و مواد معدنی؛تخلیه پسابهای صنعتی و از طریق انباشت اتمسفری وارد منابع آب می گردد. اغلب مشکلات گزارش شده در خصوص حضور آرسنیک  در سیستم های آبرسانی مربوط به آبهای زیر زمینی حاوی آرسنیک ژنوژنیک در غلظت های بالاست. عموما در آبهای سطحی خوب هوادهی شده آرسنیک ()متداولترین گونه حاضر بوده و تحت شرایط احیاءکننده که در آبهای زیرزمینی و رسوبات دریاچه عمیق یافت می شودآرسنیک 3 شکل رایج می باشد. غلظت های آرسنیک در منابع آب از  ppbتا ppm متفاوت بوده و این عنصر می تواند در منطقه اشباع رفتاری شبیه یک ردیاب داشته و تا فواصل دور نفوذ نماید چرا که پیشگیری از حرکت آن در آب زیرزمینی توسط عمل جذب ممکن نیست. اشاره شده است که در مناطق با فعالیت بالای زمین گرمایی،این عنصر در آب شایع می باشد. .غلظت آرسنیک در آبهای طبیعی غیر آلوده عموما بین 1تا2 میکروگرم در لیتر متفاوت بوده اما در نواحی دارای منابع طبیعی تا mg/l 12نیز گزارش شده است.

تا به حال سازمان جهانی بهداشت ؛گزارشهایی را در خصوص مواردی از حضور آرسنیک در آب آشامیدنی کشورهایی چون آرژانتین ،بنگلادش،چین ،شیلی،گینه ،مججارستان،هند،مکزیک،تایلند و ایالات متحده تکمیل کرده است .دراین میان کشور بنگلادش توجهات زیادی را به خود جلب کرده است چرا که بیش از 95%از جمعیت 120 میلیون نفری بنگلادش آب آشامیدینی خود را از چاههای لوله ای تامین می نمایند که براساس آزمایشات انجام شده 20%چاه ها دارای غلظت آرسنیک بالای حد استاندارد بنگلادش(mg/l05/0)می باشند.مطالعات نشان داده است که در این کشور منشاء آرسنیک از پوسته زمین بوده و از طبقات زیرزمینی نشات می گیرد.در خصوص چگونگی روی دادن آلودگی دو تئوری وجود دارد:

اکسیداسیون پیریت:به دلیل پمپاژ،هوا یا آب دارای اکسیژن محلول به زمین نفوذ می نماید که منجر به تجزیه مواد سولفیدی و آزاد شدن آرسنیک می شود. احیاء اکسی هیدروکسید: در این حالت آرسنیک به طور طبیعی انتقال یافته و به ذرات ریز اکسی هیدروکسید آهن و منگنز جذب شد و بطور آهسته می شکند. از دو مورد فوق تئوری دوم پذیرفته شده تر است. از جمله آلودگی های صنعتی آب با آرسنیک می توان به یک کارخانه سازنده مواد شیمیایی در هند اشاره نمود که استو مس آرسنیک را با عنوان حشره کش سبز پاریس تولید می کرد و آب چاه 7000 نفر را در کلکته آلوده نموده بود.

رفرنس: پایان نامه خانم دکتر امیری- دانشگاه علوم پزشکی کرج

آرسنیک

مهندسی بهداشت محیط...
ما را در سایت مهندسی بهداشت محیط دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : نظام الدین منگلی زاده epa بازدید : 879 تاريخ : چهارشنبه 22 خرداد 1392 ساعت: 23:35

نظر سنجی

در قانون پسماندهای پزشکی ایران مصوب 1383 در کدام ماده مخلوط کردن پسماندهای پزشکی با سایر پسماندها و بازیافت آنها ممنوع اعلام شده است؟

خبرنامه